A szilvalekvár és az étcsokoládé remek páros, mindenkinek ízlett. A torta magasságát növeltem, így sokkal mutatósabb lett, a tetejét pedig levendula színű habcsókokkal díszítettem.
A szilvalekvárt keresztanyumék készítették, szabolcsi... így sokkal finomabb volt, mintha boltiból lett volna, imádom - mennyei. :)
Adag
18 cm átmérőjű
Hozzávalók a piskótához
- 4 tojás
- 180 g liszt
- 20 g kakaó
- 200 g cukor
- 1,2 dl tej
- 1,2 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- egy csipet só
Hozzávalók a krémhez
- 400 g étcsokoládé
- 400 ml tejszín
- 250 g mascarpone krémsajt
- 500 g szilvalekvár
Hozzávalók a bevonáshoz
- 200 g étcsokoládé
- 10 g vaj
Elkészítés
1. Először készítsük el a piskótáinkat. Két 18 cm-es formát lisztezzünk, vajazzunk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni és a cukor felét (100 g) hozzá adagoljuk.A tojások sárgáját a cukor másik felével (100 g) habosra keverjük robotgéppel, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd gyors keveréssel a lisztet és a sütőport, végül a habot beleforgatjuk a sárgás részbe és 150! fokon készre sütjük.
2. A krémhez a tejszínt megmelegítjük, majd a csokit beleöntjük és megolvasztjuk. Amint elolvadt az étcsokoládé, kihűtjük és hozzákeverjük a mascarponét.
3. A piskótákat elharmadoljuk, váltakozva megtöltjük a szilva- és csokoládékrémmel. Az étcsokit a vajjal vízgőz fölött összeolvasztjuk, majd bevonjuk vele a torta külsejét és habcsókkal díszítjük.