Trüffelkrémes torta (24 cm-es)
Piskóta hozzávalói
Elkészítése
Piskóta hozzávalói
- 4 "M"-es tojás
- 160 g liszt
- 40 g kakaópor
- 200 g cukor
- 1,2 dl tej
- 1,2 dl olaj
- 8 g sütőpor
- két csipet só
Trüffelkrém hozzávalói
- 600 g étcsokoládé + 600 ml tejszín
- 100 g étcsokoládé + 100 ml tejszín
1. Legelőször készítsük el a csokoládé ganache-okat már előző nap, hogy megfelelően összeérjenek a kristályok. A csokoládékat törjük össze egy edénybe.
2. A tejszínt melegítsük meg, de úgy hogy még ne forrjon és öntsük rá a csokikra. Mindegyik csokira a saját súlyának megfelelő tejszínt, majd addig keverjük amíg egynemű nem lesz. Kihűtjük, majd hűtőbe tesszük.
3. Most pedig jöhet a piskóta. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni és a cukor felét (100 g) hozzá adagoljuk. A tojások sárgáját a cukor másik felével (100 g) habosra keverjük robotgéppel, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd gyors keveréssel a lisztet, kakaóport és a sütőport.
4. Végezetül a habot beleforgatjuk a sárgás részbe és lisztezett, vajazott formába öntjük, majd 150! fokon 35-40 perc alatt készre sütjük - hőlégkeverésesen 20-25 perc.
5. Ha kihűlt a tortánk, akkor 3 részbe vágjuk, a krémünkből kiveszünk 200 g-ot, a többi pedig kihabosítjuk és megtöltjük vele a tortát, a kiszedett krémmel pedig körbekenjünk, burkoljuk.
- fromJuci -