Az olvasottság nem publikus.

fromJuci

  • Torták
  • Piték
  • Browniek
  • Édes apróságok
  • Sós apróságok
  • Sütés nélküliek
  • Desszertek
  • Reggelik
Főzött csokikrém

Főzött csokikrém

Már sokféle csokikrémet olvastam és igazából egyik sem tetszett, míg meg nem találtam ezt a receptet. 

Szerencsére jól beletrafáltam és egy isteni krémet sajátítottam el hála Kricky anyukájának!


Adag

21-22 cm-es tortaforma


Hozzávalók a csokoládékrémhez

  • 2 tojás
  • 3 ek. kristálycukor
  • 5 ek. porcukor
  • 1 vanillin cukor
  • 3 dl tej
  • 5 ek. liszt
  • 2 ek. kakaópor
  • 125 gramm vaj

Elkészítése

1.  A 2 tojást a 3 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, közben egyenletesen beleszitáljuk a kakaóport és a lisztet.

3. Veszünk egy lábast és az elkészült egyveleget beletesszük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük, folyamatos kevergetés mellett. Az elkészült masszát lehűtjük és néha kézi habverővel átkeverjük.

4. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem,majd hozzáadom a csokis masszát és együtt robotgéppel átdolgozom.

Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -


32 komment Főzött csokikrém Csokikrém Tovább
Főzött csokikrém Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
32 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Készíts nőnapra sós karamellás Baileys-es csokis pitét Készíts nőnapra sós karamellás Baileys-es csokis pitét
  • Csokis oreós sajttorta Csokis oreós sajttorta
  • Gombás sós pite Gombás sós pite
  • Fahéjas étcsokoládés szilvás pite Fahéjas étcsokoládés szilvás pite
  • Túrós pogácsa napraforgómaggal Túrós pogácsa napraforgómaggal

A bejegyzés trackback címe:

https://fromjuci.blog.hu/api/trackback/id/tr2711679903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Névtelen 2014.02.12. 09:06:06

Kedves Juci!
Köszönöm a tippet, ez a krém tényleg remek! Nem túl édes, nem túl vajas, tökéletes állagú! További sok sikert kívánok!
Katica S.K.

fromJuci 2014.02.13. 21:14:08

Jajjj de jó! Nagyon örülök, hogy tudtam segíteni! :) Én is nagyon szeretem ezt a krémet. :) Szép hétvégét neked Katica! :))

sophiee 2014.02.15. 16:25:00

Szuper fantasztikus a krém!! :) Nagyon köszönöm a receptet , mûlt hétvegén csináltam tortát ezzel a krémmel pluszba tettem bele durvára vágott csokit és meggyet.. párom szerint "simán felveszi a harcot a cukrász süteményekkel" :) és a krémé volt a főszerep!! :) Isteni! Mostmár nem is keresgélek tovább , ez a befutó :)

fromJuci 2014.02.16. 10:55:02

:)))) Napi kis boldogság ez nekem! A csoki és a meggy remek ötlet! Én nem szeretem a vajas csokikrémeket, úgyh én is ezzel szoktam dolgozni... meg a főzött vanília krémmel! :)))

Névtelen 2014.03.08. 22:12:03

A főzött csokis és vaníliás krémmel fogok tölteni sima piskótát egy zenekar 100. fellépésének megünneplésére, mindegyik receptet Tőled kaptam, úgy érzem: biztos lesz a siker :-) Köszönöm szépen!

fromJuci 2014.03.09. 14:44:36

De jó! :) Ennek nagyon örülök! Ha lesz fotó, akkor azt is szívesen fogadom! Majd írd meg, hogy milyen lett és hogy ízlett! :))) Jó fellépést! :)

MÁK 2014.07.03. 22:39:18

Hétvégén egy klasszikus csokitortát készülök sütni és főzött csokikrémmel szeretném tölteni. Azt hiszem "Ő" lesz az igazi. :) Mennyire lesz folyós a krém?? Gondolom simán be tudom vonni vele kívülről is a tortát, ugye? :) Kakaóbabot fogok hozzá darálni és a törettel turbózom fel a krémet! ;)

Juci Mélykuti 2014.07.03. 23:45:53

Szia! :) Hűűű a kakaóbab nagyon jó lesz hozzá! :) Kívülről még nem vontam be vele, de szerintem belehet... ebben a krémben az a legjobb, hogy jól dermed.. szóval ha picit folyós is lenne, berakod hűtőbe, picit dermed és szépen el lehet majd kenni. :) Bár mondom még csak töltöttem vele eddig, mindenki szerette úgyhogy remélem nektek is ízleni fog! :)

MÁK 2014.07.04. 22:24:44

Holnap ki lesz próbálva, az biztos! Majd beszámolok, hogy sikerült a végeredmény! :) ;)

Névtelen 2014.07.11. 09:10:12

Szia Juci!

Én kezdő "cukrász" vagyok, a páromnak szeretnék csokitortát készíteni, így nyilván jó lenne remekelni...! :D Ha marcipános csokitortát szeretnék akkor ahhoz is jó ez a krém? Csak simán rátennék a krémre egy kinyújtott marcipánmassza réteget. Van esetleg valami tuti tipped, vagy jó lesz ez így? Előre is köszi a választ!! :)

Kinga

Juci Mélykuti 2014.07.11. 11:49:25

Szia! :)

Szia Kinga! :)

Hát én ezt még nem használtam marcipán alá :) Én vagy vaj + porcukor keverékével kenem körbe, vagy csinálok csoki ganache-t úgy, hogy 1:1 arányban csokoládé + tejszín.. ( csokit feltöröd kockákra és a felmelegített tejszínt ráöntöd és addig kevered amíg nem olvad el a csoki, majd ha kihűlt hűtőbe teszed) ezt előző nap elkészítem és másnap be lehet tökre szépen vonni vele a tortát, és ha robotgéppel kihabosítod még töltelék is lehet belőle :)

Névtelen 2014.08.11. 18:54:01

Szia Juci!

Hétvégére egy csokis gesztenyés tortát kellene készítenem. Véleményedet szeretném kikérni, hogy jó lesz-e, ha az általad készített főzött csokikrémbe rakom simán a gesztenyét, vagy még tejszínt is rakjak hozzá? Vajon mennyire változtatja meg a csokikrém ízét, rosszabb lesz? Persze kóstolni kellene, de nem szeretnék feleslegesen annyi krémet készíteni, aztán dobhatom el. Köszi a véleményed!
Anita

Juci Mélykuti 2014.08.14. 15:10:58

Szia! :)

Én még sosem csináltam a kettőt egyszerre. Tudni kell erről a krémről, hogyha hűtőbe teszed, megdermed.. szerintem ha csak masszát keversz hozzá, akkor nagyon tömény lesz. Én a helyedben úgy csinálnám, hogy 3 részre vágnám a tortát és alulra kenném ezt a csokis krémet, aztán a középső réteg lenne gesztenye kikeverve vagy mascarponéval vagy tejszínnel és akkor a fölső réteg ismét a főzött csokikrém... és így amikor eszik, akkor érezni fogják a csokis-gesztenyés ízt. :) Remélem tudtam segíteni és szép, finom lesz a torta! :)

Szép napot! :)

Juci

Névtelen 2014.08.14. 16:34:12

Köszi szépen, közben én is erre gondoltam, hogy inkább készítek kétféle krémet és rétegesen kenem be, mint egy masszával kísérletezgessek.
További jó tortázást!
Anita

Juci Mélykuti 2014.08.26. 08:06:08

Anita! :)

Milyen lett? :)

Erzsébet Csizmadia 2014.09.01. 17:12:43

Szia Juci!

Azt szeretném megtudni, hogy a csokikrémedet tehetem-e közvetlenül a marcipán bevonó alá? Több helyen olvastam, hogy a tejszíntől szétfolyik a marcipán. Vajon a tej nem vonja ki belőle a cukrot? Válaszodat előre is köszönöm: Erzsi

Juci Mélykuti 2014.09.03. 14:25:00

Kedves Erzsi! :)

Sajnos én még nem próbáltam ezt marcipán bevonó alá, így nem tudom a kérdésedre a választ. Én vagy kihabosított margarin + porcukor vagy ugyanannyi csoki+tejszín... ezt szoktam alá rakná.. és valóban elvileg a tejszín megolvasztja, de úgy ha nem verem fel robotgéppel a csoki+tejszínt, akkor nem és szépen lehet vele dolgozni.. én 1:1 arányban szoktam úgy, hogy felmelegítem a tejszínt és ráöntöm a csokira és addig keverem amíg el nem olvad, hűtöm, majd 24 órára hűtőbe teszem és ezzel kenem körbe a tortát :)

Erik Annus 2014.12.01. 20:10:55

Szia!
Kérdezni szeretném,hogy mennyire dermed meg? Mert nekem olyan vágható állagúra lenne szükségem, hogy ne folyjon szét mert az lenne a torta nagy része.

Juci Mélykuti 2014.12.06. 09:31:32

Szia! :) Pont jó állagúra fog megdermedni és könnyen szeletelhető lesz! :)

violet 2014.12.06. 16:27:16

Szia! Ez kb mekkora tortához elég?

Juci Mélykuti 2014.12.07. 23:34:25

Szia! :)

Egy 20-21 centis forma betöltéséhez. :)

Névtelen 2015.01.22. 16:31:51

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy mennyi idő alatt dermed meg a krém? mert hűtőbe tettem, de még mindig nem elég kemény szerintem, és nem tudom érdemes-e még várni vele, vagy tegyek hozzá vajat? köszi

Névtelen 2015.02.17. 12:33:51

Szia! NAgyon kezdő vagyok, de van egy céklás piskóta receptem, abba kenném bele, illetke a fő kérdésem, hogy lehte ezzel a torta küljejét is bekenni? teljesen be szeretném vonni vele.
Köszi! :)
egy másik Juci :)

Juci Mélykuti 2015.02.24. 12:58:33

Az alapanyag arányok jók, én már sokszor elkészítettem és nekem megdermedt. Az időt nem néztem, de viszonylag hamar. Már akkor kenhetőt és nem folyós krémet kaptam, amikor a tortát betöltöttem vele és utána a hűtőben jó állagúra dermedt. :)

Juci Mélykuti 2015.02.24. 12:59:03

Szia! :)

Igen a külsejét is be lehet vonni a krémmel. :)

Névtelen 2015.05.15. 15:43:59

Szia Juci! Köszönöm szépen, most másodszor csinálom meg ezt a krémet, és egyszerűen fantasztikus :) A többi ötleted és recepted is nagyszerű. Gratulálok a munkáidhoz, alkotásaidhoz, és további sok sikert kívánok!
Györgyi

Juci Mélykuti 2015.06.25. 11:27:13

Szia Györgyi! :)

Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat és örülök, hogy ízlett! :) Én is szeretem ezt a krémet! :) :)

Nyers Julianna 2015.07.31. 11:04:07

Szia Juci!
Az lenne a kérdésem, hogy mivel nekem nagyobb tortám lesz, lehet-e duplázni a hozzávalókat? Kicsit soknak tűnik a 6 dl tej :) Fiam 14. szülinapjára készülne megydarabokkal, és nem akarom elrontani.
Köszi! Juci

Juci Mélykuti 2015.08.01. 13:00:26

Szia! :)

Persze, simán lehet duplázni és ha a többi hozzávalót is duplázod, akkor a 6 dl tej sem lesz sok. :) Majd írd meg hogy sikerült!

Kellemes sütögetést! :)

Nóri 2015.11.01. 18:17:12

Szia, a lisztet lehet helyettesíteni étkezési keményítővel? Ez mennyiben változtatja meg az ízét? Keményítőből kevesebb kell mint lisztből?
Köszönöm!

Évi Homoki 2016.04.08. 22:18:27

Szia Juci!
Hétvégén hamis (paraszt) krémest csinálok, de kis családom kérte h most csoki krémmel csináljam, így ezt választottam. :)
Másnapra szerinted ezzel a krémmel csináltam megpuhul a szalakális tészta?
Válaszod előre is köszönöm.

Juci Mélykuti 2016.05.15. 20:50:53

Kedves Évi!

Még nem csináltam szalakális tésztát, így sajnos nem tudom, hogy ezzel a krémmel hogyan működhet, de remélem sikerült megcsinálni és finom lett. :)
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
Facebook

fromJuci

Úgy gondolom, hogy a gasztronómia, a közös evés egy láthatatlan kapocs az emberek között. Enni mindig jó dolog, sütni, alkotni szintén, sőt a kész alkotást megosztani és ezáltal boldogságot ajándékozni még szebb öröm. Így itt, csak olyan recepteket teszek közzé, amiket már kipróbáltam és aminek az elkészítése örömöt fog okozni. Fontos számomra a hitelesség, így ezekben a receptekben biztosan nem fogtok csalódni és a siker garantált lesz. Ha pedig nincs időtök sütni, akkor rendeljetek tőlem -> fromJuci Sütiműhely (https://www.facebook.com/fromJuci)

fotojet_16.jpg

fromjuci_logo_kor.jpg

14322626_10207826150364141_5660181835938131287_n.jpg

Keresés

Top 5

  1. Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában
  2. Túrós pogácsa, az a bizonyos 25-ös számú
  3. Mascarponés fehér csokoládés torta málnavelővel
  4. Citromos, fehér csokis mousse torta mákos piskótával
  5. Mézes mustáros csirke, friss salátával

Friss topikok

  • Beastie: Szü... (2018.07.07. 12:26) Nutellás banános sajttorta
  • Klári Zámbó: Nag... (2018.07.07. 12:26) Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában
  • takacsveca93: Leg... (2017.12.28. 22:18) Mézes mustáros csirke, friss salátával
  • fromJuci: @Br... (2017.09.19. 09:05) Fahéjas étcsokoládés szilvás pite
  • Ráérek: Sür... (2017.09.02. 09:56) Gyömbéres, körtés, sós karamellás galette

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML
süti beállítások módosítása
Dashboard
Mobil