Fahéjas epres banános dutch baby avagy palacsinta sütőben

2017. április 11. - fromJuci

A picaon mászkálva gyönyörű eprekre bukkantam és mivel már betette lábát az eperszezon, gondoltam veszek fél kilónyit. Az egyik felét azonnal megettem a másikhoz pedig készítettem egy nagyon finom reggelit, ami nem más mint egy sütőben sült palacsinta.
Számomra a banán, az eper és az étcsokoládé a legeslegjobb triumvirátust alkotja, így nem is volt kérdés, hogy milyen ízvilágú legyen a dutch babym.
Próbáljátok ki, reggelire kitűnő választás, főleg, hogy jön a gyümölcs szezon és finomabbnál finomabbakkal meg tudjátok pakolni. :)

imgp2134.jpg

Adag

20 cm átmérőjű serpenyő

Hozzávalók

  • 20 g vaj
  • 150 ml tej
  • 3 tojás
  • 100 g liszt
  • 50 g cukor
  • 1 tk fahéj
  • 1 csipet só
  • 1 banán
  • 250 g eper
  • 3 kocka étcsokoládé

 imgp2136.jpg

Elkészítése

A vajat beletesszük a serpenyőbe és alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk. A tejet és a tojást villával összekavarjuk. A lisztet a cukorral, a fahéjjal és a sóval egy edénybe tesszük, összekeverjük, majd folytonos keverés mellett hozzáöntjük a tejes folyadékot és csomómentesre dolgozzuk.
Az olvasztott vajra ráöntjük a palacsinta tésztát és 180 fokos légkeveréses sütőbe tesszük, 20 perc alatt készre sütjük. Ne ijedjünk meg, hogyha feljön a palacsinta széle, ne nyissuk rá a sütőt. Amikor kivesszük, akkor össze fog húzódni.
Az epret és a banánt daraboljuk fel, szórjuk a dutch babynk közepére és csurgassuk meg olvasztott csokival.

Tipp

  • bármilyen más gyümölccsel kipróbálhatjuk
  • a gyümölcsöt a tésztával együtt is süthetjük

 fromjuci_logo_kor.jpg

A bejegyzés trackback címe:

http://fromjuci.blog.hu/api/trackback/id/tr7112410745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.