Vasárnapi desszertnek épp ideális, de legfőképpen azért is, mert ma 3 éves a blogom. Minden évben megemlékezek erről a kedves kis momentumról, ám idén az ömlengés kimarad. Helyette fogadjátok szeretettel ezt a receptet! :)
Adag
23x20-as tepsi
Hozzávalók a tésztához
- 200 g liszt
- 70 g zsír
- 1 tojássárgája
- 2 evőkanál tejföl
- 1 tk sütőpor
- 1 evőkanál cukor
- só
Hozzávalók a töltelékhez
- 120 g cukor
- 2 dl tej
- 3 tojássárgája
- 200 g darált mák
- 1 marék mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- sárgabarack lekvár
Hozzávalók a habhoz
- 4 tojásfehérje
- 150 g cukor
Elkészítése
1. A sütőt előmelegítem 175 fokra. A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd kinyújtom a tepsi méretére. A kizsírozott, lisztezett tepsibe beleegyengetem a tésztát, megszurkálom villával és 10 percig elősütöm. Miután kisült megkenem a lekvárral és elkészítem a tölteléket.
2. A tojássárgájukat a cukorral, tejjel felteszem főni és folytonos kavargatás mellett gőzölésig főzöm, majd hozzáadom a darált mákot, citromhéjat, mazsolát és rottyanásig melegítem. Ha kész, akkor ráegyengetem a baracklekvárra és 15-20 percig sütöm a sütőben.
3. A tojáshabhoz a tojásfehérjéket elkezdjük verni, majd hozzáadagoljuk a cukrot és kemény habbá verjük. Miután a mákréteg elkészült, rátesszük a habot és 200 fokon 3-4 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, akkor meleg vizes késsel felszeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -