Elérkezett az utolsó óránk az iskolában, mostantól már csak gyakorolni fogunk. Utolsó óránkon a bonbonokat vettük és én a mézgrillázs bonbont készítettem el. Ez egy nagyon finom apró édesség. Az elején kicsit nehéz megküzdeni vele a tömörsége miatt, de utána a hatalmába kerít és nem lehet abbahagyni. Mindenfélét lehet belepakolni, amit szeretünk. Cukrozott gyümölcsöket, narancshéjat, magvakat, mazsolát... bármit, amit szeretünk és megkívánunk. Íme hát a recept! :)
Adag:
20 db
Hozzávalók:
- 100 g cukor
- 100 g méz
- 100 g dió
- 50 g mandula
- 50 g pisztácia
- 50 h mogyoró
- 70 g mazsola
- 30 g koktélcseresznye
- 200 g étcsokoládé
Elkészítése:
1. A magvakat daraboljuk durvára, majd pirítsuk meg és a koktélcseresznyét is vágjuk fel.
2. A cukrot tegyük egy lábasba és olvasszuk fel (dobos cukor). Ha felolvadt, keverjük hozzá a mézet. Ezután vegyük le a tűzről és öntsük bele az összes hozzávalót, majd keverjük el jól.
3. Rakjuk egy szilikonos sütőpapírra és egyengessük el úgy, hogy téglalap formánk legyen, majd nyújtsuk 20-25 mm vastagságúra és hűtsük ki.
4. Ha kihűlt egy kés segítségével daraboljuk 20 egyenlő kockára.
5. Csokoládénkat vízgőz fölött olvasszuk meg, (temperáljuk - de ez nem szükséges, aki nem tudja) és mártsuk bele a bonbonokat úgy, hogy a teteje kilátszódjon, de a többi oldal fedve legyen.
6. Ezeket a csokival bevont bonbonokat rakjuk sütőpapírra amíg meg nem szárad, majd tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -