Mascarponés csokoládékrémes torta erdei gyümölcsökkel

2013. október 15. - fromJuci

Bluer Design megálmodója, Bianca által kaptam egy felkérést, csináljak egy süteményt az Inspirációk Ünnepnapokhoz című oldalnak. Nagyon örültem és izgatottan álltam az egész megmérettetés előtt. A fotókat Lackónak köszönhetem! :)

A receptben meg van említve összetevőnél a 48%-os tejszín, amit csak a Cullinarisban lehet kapni és igen drága. Azóta kikísérleteztem, hogy mascarponéval is kitűnően lehet helyettesíteni, így bármelyik háziasszony olcsóbban el tudja otthon is készíteni akár egy születésnapra, névnapra is ezt a csodálatos tortát.

A receptet pedig Linda Lomelinotól, az egyik kedvenc sütikészítőmtől vettem. :)


Adag:

18 cm-es tortaformához

Hozzávalók a piskótához:a csésze 2,5 dl-es

1 csésze liszt

negyed csésze kakaó
negyed teáskanál sütőpor
negyed teáskanál szódabikarbóna
negyed teáskanál só
100 g szoba hőmérsékletű vaj
háromnegyed csésze cukor
1 nagy tojás
1 nagy tojás sárgája
75 g olvasztott csokoládé
fél teáskanál vanília aroma
fél csésze tej


Hozzávalók a krémhez:

250 g mascarpone krémsajt

1/3 csésze kakaó
1/3 csésze porcukor
1 csésze 48%-os tejszín (http://www.culinaris.hu/)

150 g erdei gyümölcs

Hozzávalók a tetejéhez:

250 g erdei gyümölcs
porcukor



Elkészítése:

1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra, majd elkészítjük a piskótát. Először összekeverjük egy tálban száraz alapanyagokat: liszt, kakaó, sütőpor, szódabikarbóna, só.


2. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tojás sárgáját, az olvasztott csokoládét, és a vanília aromát. Hozzáadjuk a száraz mixet, majd robotgéppel simára keverjük, végül hozzáöntjük a tejet.

3. Vajazott, lisztezett formába öntjük és készre sütjük (hurkapálcika próbával nézzük meg, hogy készre sült-e a piskótánk).

4. Amíg sül a tésztánk, összeállítjuk a krémet. Robotgép segítségével simára keverjük a mascarponét, a kakaót és a porcukrot, majd a végén hozzákeverjük a tejszínt és felhasználásig hűtőbe tesszük.

5. Ha kész a piskóta, akkor hagyjuk hűlni majd kétfelé vágjuk, megtöltjük a krémmel és a gyümölcsökkel, majd ismét jön a piskóta, krém, gyümölcs és a tetejét megszórjuk porcukorral.

Észrevétel: Fontos, hogy 48%-os tejszínnel vagy mascarponével dolgozzunk, mert csak így áll meg a második piskóta a krémünkön. Ha 30%-os tejszínnel dolgozunk, akkor inkább azt javaslom, hogy süssünk fele ekkora piskótát, ne vágjuk ketté, hanem a tetejére öntsük rá a krémet és a úgy díszítsük gyümölcsökkel. 

Ez a verzió is mennyeien finom! 



Szép napot kívánok a hétre!:) 
- fromJuci -

A bejegyzés trackback címe:

http://fromjuci.blog.hu/api/trackback/id/tr6311679849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.