Még sosem csináltam sós muffint, így ennek is elérkezett az ideje. Valamit csak kellett vinni a kirándulós útra, na! Nagyon fini volt, bár én a pogácsákhoz vagyok hozzászokva és ennek a tésztája kicsit légiesebb volt, de nem rossz.... nem rossz! Többféleképpen lehet variálni, ki milyen ízeket szeret.. SŐT még fűszerezni is lehet, vagy kell! A receptet pedig köszönöm Ottis főznek! :)
Hozzávalók:
20 dkg bacon
15 dkg császárszalonna
15 dkg császárszalonna
15 dkg sajt
25 dkg liszt1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál szódabikarbóna
2 tojás
3 dl natúr joghurt
0,5 dl növényi olaj
só
provencei fűszerkeverék
Elkészítése:
1. A bacont apró kockákra vágjuk, majd egy lábasban megpirítjuk. Közben a kukoricát lecsöpögtetjük, a sajtot lereszeljük.
2. A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával összekeverjük, majd egy másik tálban a tojásokat felverjük és hozzákeverjük a joghurtot majd az olajat.. ezt jól összedolgozzuk és csomómentesre keverjük a lisztes mix-szel.
3. Ha ezzel elkészültünk akkor belerakjuk a ropogós bacont, a kukoricát és a reszelt sajtot.
4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd a kis masszánkat kapszlikkal kibélelt muffin formába töltjük.
Jó étvágyat hozzá! :)